Hoe zoek je schouwvegers?

Bekwame schoorsteenvegers zoeken

Er zijn duizenden schoorsteenvegers in België dus het zou geen probleem mogen zijn om er één te vinden. Maar hoe vind je een goede schoorsteenveger?

Via familie en vrienden
De schouw kuisen is een belangrijke klus die moet uitgevoerd worden door iemand met vakkennis. Je doet dus best beroep op schoorsteenvegers met een goede reputatie en die kan je best vinden via je kennissenkring. Mond-aan-mond reclame is immers nog steeds de beste barometer voor kwaliteit.

Schoorsteenvegers zoeken via Google

Je kan natuurlijk ook zoeken via Google. Typ in Google ‘Schoorsteenveger + Jouw gemeente’ en je zal meteen tientallen resultaten te zien krijgen.

Aarzel niet om verder naar beneden te scrollen. Het betekent niet noodzakelijk omdat een veger bovenaan staat in Google dat hij ook de beste kwaliteit levert.

Erkenning

Schoorsteenvegers van individuele stooktoestellen, zoals de open haard, moeten niet erkend worden door de overheid. Iedereen kan in feite schouwveger worden.

Technici die centrale toestellen onderhouden, en de schoorsteen ervan kuisen, moeten wel erkend worden door de Vlaamse overheid. Je vindt een lijst met erkende technici op de website van het departement LNE.

Prijs

Tarieven voor schouwvegen en periodiek onderhoud van stooktoestellen variëren van 50€ tot 300€. Lees er hier meer over.